Hedendaagse dans


Hedendaagse dans is de nieuwste trend namelijk die van hedendaagse choreografie. Het draait hier niet om choreografie in de traditionele zin van het woord, het vastleggen van dansbewegingen. Met hedendaagse choreografie bedoelt men een specifieke discipline, ook wel experimentele- of conceptuele dans genoemd.

Hedendaagse choreografische kunstenaars werken binnen het bestaande repertoire van dansstijlen, vormen en bewegingen, maar zijn vooral bezig met het stellen van vragen over wat dans is of kan zijn. Zij werken met een vrij filosofische insteek in dans en beweging in de breedste zin van het woord. Choreografie is dan, buiten de technische definitie van ‘het maken van dans’ om, een belichaming van het denken. Vaak wordt er samengewerkt met andere disciplines. Deze saamhorigheid is ook terug te vinden in de wisselwerking die vaak ook plaatsvindt tussen dansers en publiek.

Groepen 

GroepLeeftijdDag UurLocatie
Hedendaagse dans jong/volw+12 jaarVrijdag18u45 - 19u45 Danszaal De Borre


Leeftijd

Eens je naar het eerste middelbaar gaat, vanaf 12 jaar, kan je deelnemen.

Vereisten

We doen eigen sportieve kledij aan, dansen op sokken of op blote voeten en binden lange haren netjes samen. Knielappen helpen onze knieën beschermen.

Lidgeld

180 euro lidgeld.

Meer dansstijlen Hedendaagse dans

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x