Over ons

Maak kennis met de verantwoordelijken

Grootste vereniging van Bierbeek

29 december 2015

Gestart met 40 leden in januari 1978 en ondertussen de kaap van 1.000 actieve leden overschreden. Wij zijn de grootste sportvereniging van Bierbeek. 

BLITS'78 Bierbeek biedt per week 85 uren sport- en dansplezier aan aan haar leden. Wij proberen in de gemeente onder pluralistische vlag sport aan te bieden als ontspanning en dit aan democratische prijzen en onder leiding van bekwame lesgevers.

Onze club heeft zowel een lichamelijke, sociale en geestelijke functie: mensen bijeenbrengen om samen te werken aan hun conditie, gezondheid en psychisch evenwicht en dit op een prettige en verantwoorde manier.

Isabel Baudoux als huidig voorzitter

10 december 2009

Na het overlijden van John De Wilde op 10 december 2009 verkoos het bestuur Isabel Baudoux tot huidig voorzitter en Wim Engelen tot ondervoorzitter. 

Dans Kessel-Lo

1 januari 2006

In 2006 ontstond een afdeling DANS in ‘De School’ te Kessel-Lo en in september 2006 verhuisde deze afdeling naar de ‘Vrije Basisschool Vlierbeek’ naast de Abdij van Vlierbeek te Kessel-Lo.

Nieuw bestuur & VZW

1 september 2003

In 2003 werd er opnieuw aan de structuur van de sportkring gesleuteld en besliste men op 1 september over te gaan van een feitelijke vereniging naar een vzw. De officiële naam werd BLITS'78 BIERBEEK VZW en dit met een nieuw bestuur.

Wijziging structuur

29 februari 1988

In 1988 wijzigde de structuur van de sportkring. Iedere sporttak kreeg zijn verantwoordelijke en ging autonoom werken samen met een overkoepelend bestuur. Louis Camps nam het algemeen secretariaat en het kassierschap voor zijn rekening en John De Wilde werd voorzitter. Na 10 jaar, in 1998, nam Hilde Vandenhoeck de fakkel over en werd John De Wilde voorzitter en penningmeester.

Oprichting Yoga club Bierbeek

26 januari 1978

De sportvereniging YOGA-CLUB BIERBEEK werd ongeveer 30 jaar geleden opgericht door Frieda De Becker, Gina Rasschaert, Chris Collaer en Nora Van Den Abeele. Op 26 januari 1978 lokte de nieuwe sportvereniging mensen met ‘bewegings- en ademhalingsoefeningen ten voordele van lichaam en geest’ naar het Wilderhof. De vele inschrijvingen waren het bewijs dat er een dringende nood was hieraan: maar liefst 40 mensen schreven zich die dag in. Vanwege het succes kreeg de vereniging een andere naam: BLITS'78. Er werd gekozen voor een combinatie van letters die fonetisch het dynamisme van de vereniging moest weergeven en tezelfdertijd een betekenis inhield. BLITS'78 staat voor: Blijf Lenig door Yoga, Turnen en Sport.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x