Yoga

Over de sport

Lu Jong is een zeer zachte vorm van beweging.  Het accent ligt op het voelen en niet op je souplesse. Deze oefeningen hebben een preventief, helend en balancerend effect op de gezondheid.  In de Tibetaanse geneeskunde neemt de wervelkolom een centrale plaats in.  Ze wordt gezien als de energiebron van het lichaam.  Ze functioneert als een stam waardoor alles stroomt.  De wervelkolom maakt de stevigheid van je lichaam en is met alle organen en structuren verbonden.  Lu Jong heft de blokkades op in het lichaam, opent de ‘kanalen’, zodat er een betere doorstroming is.  We ervaren gaandeweg een gelukzaligheidsgevoel in je lichaam.  Ook je gedachten en hoofd voelen helder en meer gefocust. Kortom: we voelen ons fit en vreugdevol.

Voordelen?

Brengt gevoel van harmonie in lichaam en geest, opgewektheid en vreugde
Versterkt bekkenbodemstreek.
Helpt bij gepieker of allerhande slaapproblemen.
Helpt bij hoofdpijn, rusteloosheid, depressie en spijsverteringsproblemen.
Helpt bij artrose en artritis, geeft doorstroming
Brengt balans bij pijnlijke, gevoelloze en gezwollen gewrichten

Brengt een soepelheid in het lichaam en toont ons de grens.

Iets over de lesgeefster

Deze workshop wordt gegeven door Miryam Verhaegen. Ik ben opgeleid als kinderpsycholoog en kindertherapeut. Tijdens mijn helingsproces had ik de nood om veel dichter bij mezelf te komen. En andere antwoorden te vinden voor mijn sputterend lichaam. In die periode ontmoette ik Tulku Lama Lobsang, arts en Boedistische Meester.  Ik ben opgeleid bij hem als Certified Teacher in Tog Chöd 1 en 2, en Lu Jong 1.

‘Lu Jong geeft altijd een diepe rust en ontspanning, het maakt me instant gelukkig. Ik voel helemaal het contact met mijn lichaam. Bovendien krijgt je ganse wezen precies een douche van licht en zachtheid. Het werkt enorm versterkend op mijn houding en sterkte van mijn rug. Mijn lichaam functioneert soepeler, zeker sinds ik de gewoonte heb ingelast om met de oefeningen mijn dag te starten.”

Miryamverhaegen@hotmail.com  – 0474 31 72 02

Contact Yoga

Yoga

Magda Keyenbergh
magda.keyenbergh@skynet.be
0477/32 82 64