Wie zijn wij

Grootste vereniging van Bierbeek

29 december 2015

Gestart met 40 leden in januari 1978 maar ondertussen hebben we ruim de kaap van 1.000 actieve leden bereikt. Hierdoor zijn wij de grootste vereniging van Bierbeek. BLITS biedt 80 uren per week sport en dansplezier aan aan haar leden. BLITS 78 Bierbeek probeert steeds de volgende doelstelling na te streven: in de gemeente onder een neutrale of pluralistische vlag, sport te bieden als ontspanning aan democratische prijzen en onder leiding van bekwame en gediplomeerde leerkrachten. Onze club heeft ook een sociale, lichamelijke en geestelijke functie: mensen bijeen brengen om samen te werken aan hun conditie, gezondheid en psychisch evenwicht op een prettige en verantwoorde manier.

Isabel Baudoux als huidig voorzitster

10 december 2009

Na het overlijden van John De Wilde op 10 december 2009 verkoos het bestuur Isabel Baudoux tot huidig voorzitster en Wim Engelen tot ondervoorzitter. Verder richtte BLITS ook andere activitetiten in zoals: loopwedstrijden, langlaufen en tennistornooien.

Dans Kessel-Lo

1 januari 2006

In 2006 ontstond een afdeling DANS in ‘De School’ te Kessel-Lo en in september 2006 verhuisde deze afdeling naar de ‘Vrije Basisschool Vlierbeek’ naast de Abdij van Vlierbeek te Kessel-Lo.

Nieuw bestuur & VZW

1 september 2003

In 2003 werd er opnieuw aan de structuur van de sportkring gesleuteld en besliste men op 1 september over te gaan van een Feitelijke Vereniging naar een VZW. De officiele naam werd BLITS 78 BIERBEEK VZW en dit met een nieuw bestuur.

Wijziging structuur

29 februari 1988

In 1988 wijzigde de structuur van de sportkring. Iedere sporttak kreeg zijn verantwoordelijke en ging autonoom werken samen met een overkoepelend bestuur. Louis Camps nam het algemeen secretariaat en het kassierschap voor zijn rekening en John De Wilde werd voorzitter. Na 10 jaar, in 1988, nam Hilde Vandenhoeck de fakkel over en werd John De Wilde voorzitter en penningmeester.

Oprichting Yoga club Bierbeek

26 januari 1978

De sportvereniging YOGA-CLUB BIERBEEK werd ongeveer 30 jaar geleden opgericht door Frieda De Becker, Gina Rasschaert, Chris Collaer en Nora Van Den Abeele. Op 26 januari 1978 lokte de nieuwe sportvereniging mensen met ‘bewegings- en ademhalingsoefeningen ten voordele van lichaam en geest’ naar het Wilderhof. De inschrijvingen waren het bewijs dat er een dringende nood was hieraan: maar liefst 40 mensen schreven zich die dag in. Vanwege het succes kreeg de vereniging een andere naam: BLITS 78. Er werd gekozen voor een combinatie van letters die fonetisch het dynamisme van de vereniging moest weergeven en tezelfdertijd een betekenis inhield. BLITS 78 staat voor: Blijf Lenig door Yoga, Turnen en Sport.