Hedendaagse dans (NIEUW!!!) en Moderne Dans

Omschrijving Hedendaagse dans

De nieuwste trend is die van hedendaagse choreografie. Het draait hier niet om choreografie in de traditionele zin van het woord: het vastleggen van dansbewegingen. Met hedendaagse choreografie bedoelt men een specifieke discipline, ook wel experimentele- of conceptuele dans genoemd.

Hedendaagse choreografische kunstenaars werken binnen het bestaande repertoire van dansstijlen, vormen en bewegingen, maar zijn vooral bezig met het stellen van vragen over wat dans is of kan zijn. Zij werken met een vrij filosofische insteek in dans en beweging in de breedste zin van het woord. Choreografie is dan, buiten de technische definitie van ‘het maken van dans’ om, een belichaming van het denken. Vaak wordt er samengewerkt met andere disciplines. Deze saamhorigheid is ook terug te vinden in de wisselwerking die plaatsvindt tussen dansers en publiek.

Omschrijving Moderne dans

Moderne danstechnieken leggen de nadruk op het gebruiken van de zwaartekracht en ademhaling tijdens het dansen. Contact met de vloer is belangrijk tijdens deze sessies, daarom wordt er zowel op de grond als staand gewerkt. De dynamiek van moderne dans kan zeer variërend zijn, zowel in krachtgebruik (vb. spanning/ontspanning) als in tempo. Er wordt o.a. aan een correcte houding, evenwicht, kracht in de ledematen en het centrum (buik), en aan coördinatie specifiek gericht op de moderne dans. Er wordt gebruik gemaakt van een waaier aan muziekstijlen. Stap- en sprongvormen, bewegingscombinaties, draai- en zwaaivormen… worden aangeleerd en geoefend in de traditie van de Europese moderne stijl.

Groepen

Moderne Dans wordt in 2 groepen opgesplitst:
– Kinderen en jongeren A/A+/A++/B: +10 jaar

– Jongeren en volwassenen B+/C/C+: +12 jaar

Hedendaagse dans is een open level class:

-jongeren/volwassenen: + 12 jaar

De sessies gaan door volgens onderstaand schema van 12/09/2022 – 2/6/2023. Voor een volledig overzicht van alle dansstijlen neem dan een kijkje op de algemene kalender.

GroepDagUurLocatie
Hedendaagse dans jongeren/volwassenenVrijdag18u45 – 19u45Danszaal De Borre
Modern kinderen/jongeren A/A+/A++/BMaandag19u00 – 20u00Danszaal De Borre
Modern jongeren/volwassenen B+/C/C+Maandag21u00 – 22u00Danszaal De Borre

A = beginners, A+ = beginners met basis, B = half-gevorderden met 3 j danservaring, B+ = half-gevorderden met 4 j danservaring, C = gevorderden met 5 j danservaring

Leeftijd

Eens je naar het 5de leerjaar gaat, vanaf 10 jaar, kan je deelnemen aan modern, hedendaags kan je starten vanaf het 1ste middelbaar.

Vereisten

We doen eigen sportieve kleding aan, dansen op blote voeten en binden lange haren netjes samen. Knielappen helpen onze knieën beschermen.

Lidgeld


voor 29 weken 60 minuten 145 euro lidgeld + 5 euro verzekering = 150 euro.

voor 30 weken 60 minuten 150 euro lidgeld + 5 euro verzekering = 155 euro.

Als je meerdere sessies volgt, betaal je slechts 1x verzekering en vanaf het 4de lid binnen hetzelfde gezin en/of de 4de sessie van een lid, betaal je slechts de 3 duurste. Deze regel is enkel geldig binnen de dansafdeling van Bierbeek.