Moderne Dans

Omschrijving

Moderne danstechnieken leggen de nadruk op het gebruiken van de zwaartekracht en ademhaling tijdens het dansen. Contact met de vloer is belangrijk tijdens deze sessies, daarom wordt er zowel op de grond als staand gewerkt. De dynamiek van moderne dans kan zeer variërend zijn, zowel in krachtgebruik (vb. spanning/ontspanning) als in tempo. Er wordt o.a. aan een correcte houding, evenwicht, kracht in de ledematen en het centrum (buik), en aan coördinatie specifiek gericht op de moderne dans. Er wordt gebruik gemaakt van een waaier aan muziekstijlen. Stap- en sprongvormen, bewegingscombinaties, draai- en zwaaivormen… worden aangeleerd en geoefend in de traditie van de Europese moderne stijl.

Groepen

Moderne Dans wordt in 2 groepen opgesplitst:
– Kinderen en jongeren A/A+/B: +10 jaar

– Jongeren en volwassenen B+/C: +12 jaar

De sessies gaan door volgens onderstaand schema van 13/09/2021 – 31/05/2022. Voor een volledig overzicht van alle dansstijlen neem dan een kijkje op de algemene kalender.

GroepDagUurLocatie
Modern kinderen/jongeren A/A+/BMaandag19u00 – 20u00Danszaal De Borre
Modern jongeren/volwassenen B+/CMaandag21u00 – 22u00Danszaal De Borre

A = beginners, A+ = beginners met basis, B = half-gevorderden met 3 j danservaring, B+ = half-gevorderden met 4 j danservaring, C = gevorderden met 5 j danservaring

Leeftijd

Eens je naar het 5de leerjaar gaat, vanaf 10 jaar, kan je deelnemen.

Vereisten

We doen eigen sportieve kleding aan, dansen op blote voeten en binden lange haren netjes samen. Knielappen helpen onze knieën beschermen.

Lidgeld

146 euro lidgeld + 5 euro verzekering = 151 euro.

Als je meerdere sessies volgt, betaal je slechts 1x verzekering en vanaf het 4de lid binnen hetzelfde gezin en/of de 4de sessie van een lid, betaal je slechts de 3 duurste. Deze regel is enkel geldig binnen de dansafdeling van Bierbeek.