Breakdance

Omschrijving

Breakdance, ook b-boying genoemd, is een zeer spectaculaire sport die dans en acrobatie op een aantrekkelijke manier combineert. Freezes (stilstaan in spectaculaire houdingen), powermoves (ronddraaiende krachttoeren zoals headspins), toprocks (korte en krachtige rechtopstaande danspassen) en footworks (grondwerk) zijn de vier grote onderdelen van breakdance. Deze dans, met een sausje waanzin overgoten, geniet de laatste jaren van een groeiende belangstelling. Breakdance is ontstaan in de late jaren ‘70 en begin jaren ’80 in de zwarte wijken in New York. Net als graffiti, scratchen en MC’en is breakdance één van de vier pijlers van hiphop. Terwijl breakdance nu als hobby/sport gezien wordt, werd het bij het ontstaan gebruikt als gevechtstechniek. Verscheidene bendes (gangs) gingen breakdancen om territorium te winnen in plaats van elkaar af te knallen. Vandaar dat breakdancewedstrijden ook ‘battles’ worden genoemd. In deze competitievorm staan twee ploegen dansers tegenover elkaar. Om de beurt mag elk team/crew een danser naar het midden sturen om hun crew te vertegenwoordigen.

Groepen

Breakdance wordt in volgende groepen opgesplitst:
– kinderen/jongeren A/A+/A++: +6 jaar

– jongeren/volwassenen B & C: +12 jaar

De trainingen gaan door volgens onderstaand schema van 18/09/2021 – 31/05/2022. Voor een volledig overzicht van alle dansstijlen neem dan een kijkje op de algemene kalender.

Groep Dag Uur Locatie
Breakdance kinderen/jongeren A/A+/A++ Zaterdag 15u00 – 16u30 Dojo & Danszaal De Borre
Breakdance jongeren/volwassenen B & C Zaterdag 16u00 – 17u30 Danszaal De Borre

A = beginners, A+ = beginners met basis, A++ = beginners met 2 j danservaring, B = half-gevorderden met 3 j danservaring, C = gevorderden met 5 j danservaring

Leeftijd

Eens je naar de lagere school gaat, vanaf 6 jaar, kan je deelnemen.

Vereisten

We doen eigen sportieve kleding aan met lange mouwen en lange broekspijpen, om brandwonden van het schuren te vermijden. We dansen op propere sportschoenen.

Lidgeld

voor 30 weken 90 minuten 212 euro lidgeld + 5 euro verzekering = 217 euro.

Als je meerdere sessies volgt, betaal je slechts 1x verzekering en vanaf het 4de lid binnen hetzelfde gezin en/of de 4de sessie van een lid, betaal je slechts de 3 duurste. Deze regel is enkel geldig binnen de dansafdeling van Bierbeek.